piektdiena, 2008. gada 1. februāris

Janičenoks plosās!

Mača galotnē svarīgu uzvaru izcīnījusi Boloņas Upim, kas Itālijas čempionāta spēlē ar rezultātu 79:72 apspēlēja otrajā vietā esošo Premiata Montengranaro. Ar 18 gūtiem punktiem rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Kristaps Janičenoks.
Itālijas čempionāta otrās vietas īpašniece Premiata Montenegranaro (12 uzvaras un seši zaudējumi) spēli iesāka drošāk, izvirzoties vadībā ar rezultātu 19:11. Tiesa, līdz pirmā puslaika izskaņai laukuma saimnieki spēja izlīdzināt spēli, panākot 34:34. Kristaps Janičenoks pirmajā puslaikā laukumā pavadīja 17 minūtes, gūstot astoņus punktus.
Itālijas izlases aizsargs Stefāno Mančinelli un bijušais Maskavas CSKA uzbrucējs Oskars Toress palielināja Boloņas kluba vadību līdz deviņiem punktiem (47:38), taču pirms pēdējām desmit minūtēm atkal atradās iedzinējos ar 53:54. Pie rezultāta 56:61 Premiata labā iniciatīvu uzņēmās Janičenoks, kurš guva piecus punktus, izkārtoja komandas biedram brīvu tālmetienu un atjaunoja neizšķirtu uz rezultāta tablo trīs minūtes pirms spēles beigām. Nervus kutinošā galotnē nenotrīcēja kā Janičenoka, tā pārējo Upim spēlētāju rokas, tādējādi tika izcīnīta devītā uzvara šosezon ar 79:72.
Kristaps Janičenoks spēli sāka starta pieciniekā, nospēlēja 34 minūtes, guva 18 punktus (divpunktnieki 2/3, tālmetieni 3/5, soda metieni 5/6), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas pretinieku piespēles, kā arī divas reizes rezultatīvi asistēja saviem partneriem. Jāpiezīmē, ka neveiksmīga debija sanāca saspēles vadītājam Džozefam Fortem, kurš 13 laukumā pavadītajās minūtēs aizmeta garām gan abus soda metienus, gan trīs metienus no spēles.
Pēc spēles atzinīgus vārdus mūsu basketbolistam veltīja arī jaunais komandas galvenais treneris Dragans Šakota: Vispirms jau vēlos pateikties saviem spēlētājiem, kas aizvadīja lielisku spēli un sakāva spēcīgu vienību. Sākumā vāji nospēlējām aizsardzībā, bet vēlāk jau spējām ierobežot viņu punktu guvējus, kā arī uzbrukumā veiksmīgi izmantot Mančinelli un Janičenoka trumpjus. Runājot par Janičenoka spēli, noteikti mūsu uzvaras atslēga tieši uzbrukuma ziņā, lai gan viņš neaizmirsa arī par pretinieku līdera Džobeija Tomasa neitralizēšanu.

Nāc smelies jaunas infas šeit, viss par basi - www.talkdep.com

Nav komentāru: